Betta på Esport-spel online

Att det går att spela på alla olika sorters sporter på nätet är de flesta medvetna om. Det går även bra att satsa på när Julbocken i Gävle ska brinna upp eller vad nästa prins/prinsessa i engelska kungahuset ska heta.

Vad många kanske inte är medvetna om är att det även går utmärkt att lägga spel online på olika typer av spel inom Esport så som det välkända Counter Strike och många flera. Nu är ju Esport så pass stort i världen så det är egentligen inga konstigheter med att hitta spel inom just Esport, men man behöver inte gå till någon okänd engelskspråkig site på andra sidan världen utan det finns ett flertal för oss svenskar välkända betting siter som erbjuder esport odds som exempelvis Unibet och Betsafe.

Spela online på esport

Vad spelar man på?

Bettingen fungerar i stort sett som att spela på ”vanliga” lagspel så som fotboll eller ishockey, man väljer helt enkelt ut vinnaren av de två lagen som möts, dock går det inte att betta på oavgjort. Så kallade ”sidebets” finns också men i betydligt mindre grad, spelar man på League of Legends brukar det ofta gå att hitta även sidebets.

Vilka Esport-spel kan man satsa på?

Counter Strike är kanske det mest kända, åtminstone för noviser utanför esportvärlden, Counter-Strike: Global Offensive är det som gäller numera. Men det finns betydligt fler Esport spel att satsa på förutom Counter Strike, de vanligaste spelen som man kan satsa pengar på är League of Legends (LOL), Dota 2 och Hearthstone.

Det finns självklart fler än dessa men de fyra är för tillfället de största inom Esport världen gällande både spelare och publik.

Vilka ska man satsa på?

Att betta på Esport skiljer sig inte så mycket från att satsa pengar på NHL matcher eller Fotbolls VM. Man måste vara lite grann påläst och följa de olika lagens formkurvor, och ska man följa med vad som händer och sker så är det som alltid en klar fördel om man själv är intresserad.

Det är precis som vanligt när det kommer till betting, man bör vara intresserad av det man spelar på annars blir det svårt att lägga ned den tid och energi som ändå krävs för att vara en vinnande spelare.