De bästa svenska golfspelarna i Ryder Cup

Under den 42:a upplagan av Ryder Cup kommer Thomas Bjørn att vara kapten för Europalaget. Om bara några veckor är det dags för världens bästa spelare att samlas på franska Le Golf National. De rafflande mötena kommer att gå av stapeln på Albatrosbanan. Årets Ryder Cup är den andra någonsin som ordnas på kontinenten. Den första ägde rum i Spanien år 1997.

Om vi ska tro historien har Europalaget en god chans att vinna, eftersom de inte förlorat på hemmaplan sedan 1993. Det betyder dock inte att de är favorittippade, för USA utklassade Europalaget med 17 – 11 för bara två år sedan. Förmodligen är detta anledningen till att Jim Furyks lag är favorittippade med 1.80, medan oddsen för Europalaget är 2.25 med betfair. Att turneringen skulle sluta oavgjort verkar osannolikt, med tanke på att oddsen för det är hela 11.00.

Under årens lopp har flera svenskar spelat i Europalaget, och det gäller även i år. Snart är det dags för två duktiga golfspelare att bege sig till Frankrike. Är du nyfiken på vilka svenskar vi pratar om, och vad de har uppnått hittills? Vill du veta hur de står sig i jämförelse med andra svenskar i Ryder Cup? Kolla då in vår infografik medan du väntar på att det ska bli den 28 september, då den stora dagen är här och turneringen äntligen börjar!

Svenska golfare