Fullt slagsmål i Dalarna?

Intresset för hockeyn har minskat betydligt de sista åren, delvis på att mitt favoritlag spelat … mindre bra kan vi väl säga 😛 (Jaja, klaga inte och pip om att man ska hålla på sitt lag, någonting är fel i klubben och det får lov att ändras innan jag, kanske, ”kommer tillbaka”) Men en av de saker som varit riktigt kul när snön börjat smälta bort har varit Kvalserien, dvs den serie som de 2 sista i Elitserien (numera SHL) och, efter lite halvkomplicerade kval, 4 lag från Allsvenskan (för er som är ännu mindre intresserad än admin: det är 2a serien i det Svenska hockeysystemet, herrarnas serie, hur damernas system är och heter har jag inte koll på).

Dubbla möten gav en riktigt spännande och ”halvlång” serie som väldigt mycket kunde hända i, och nu pratar vi om författaren av denna artikel vars favoritlag har spelat endast 1 (?) gång i Kvalserien. Dagens kvalsystem är inte ens i närheten så intressant, plus alla komplicerade kval och serier gör det hart när omöjligt att hänga med …

MEN en match kan bli riktigt bra i år – Mora möter Leksand i en helt avgörande match i morgon den 10e mars (2016). Ok, inte om en plats i Elitser … ursäkta, SHL, utan om att vinna ”Slutspelsserien” som i sin tur … efter ett antal kvalmatcher till som jag inte ens tänker försöka förklara.

MEN Dalalagerna Mora och Leksand mot varandra i en avgörande match – hehehe 🙂

När jag igår gluttade på tabellen så dök tanken upp ”Njaa, det är ju klart för Mora”, de har ju hela 7 mål bättre målskillnad än Leksand, ta in 7 mål är svårt, laget som jagar måste vinna stort samtidigt som det ledande laget måste vinna stort mot nåt lag som inte har något att spela för (förutom hedern som inte ska underskattas).

Njaa, inte riktigt så – DE MÖTER JU VARANDRA !!

Då blir inte 7 mål ”nästan omöjligt”, vinner Leksand med 4 mål över Mora så går de förbi och vinner serien 🙂 Visst, inte blir det lätt, men en slutspelsmatch med ”måsten”, och då framförallt Moras ”måste hålla ned siffrorna” intressant, kan det spöka till det för dem?

Jag bryr mig inte så mycket om varken Mora eller Leksand (båda är helt ok, inga favoritlag men heller inga hatlag), dock hoppas jag på att Mora darrar lite på manschetten i morn, bara för att göra det intressant 🙂

Btw, var inte Oskarshamn inblandad i någon match för ett antal år sedan? Tror det, endera vann de väldigt stort eller förlorade stort och det blev ett litet ramaskri att matchen slutade ”konstigt”, det var tredje lag som vann en viktig placering på det resultatet.

Skärmdump över tabellen före de sista matcherna:

Tabell Slutspelsserien före sista matchen 2016