Händer det nåt?

Inte mycket på bloggen i alla fall 😉

Och inte har det blivit mycket spel heller, som jag skrev för ett tag sedan verkar jag tappat mitt spelintresse lite grann, ingen fara, det är inte första gången och den brukar alltid dyka upp efter ett tag. Ibland kan det dock ta ett bra tag, har hänt att det varit paus uppemot ett år.

Fast jag följer både Elitserien (eller SH-nånting, vad det nu ska heta …) och Hockeyallsvenskan och självklart MotoGP.

För att bloggen inte ska bli för lidande kommer jag att öppna för några gästinlägg, har varit nån enstaka tidigare men nu blir det även inlägg som inte är helt relevanta – bättre det än ingenting, eller hur!

Dock måste det gnällas lite grann nu, varför ta bort ett extremt starkt och välkänt varumärke?

Jag pratar självklart om Elitserien i hockey som numera ska kallas SHL (Swedish Hockey Leage), Elitserien är bland de mest kända och starkaste varumärkena på den Svenska (sport) marknaden och internationellt så har ”Swedish Elite Leage” med förkortningen SEL fungerat utmärkt under många år.

Ska det vara nån internationell flört? Ja, inte är det just den marknaden som behövs flörtas med utan det är självklart den inhemska publiken som måste känna sig inspirerade och delaktiga.

Och om nu detta ska genomföras, vilket det har, så måste ju självklart en riktigt seriös PR kampanj lanseras för att ”få med” alla på ”den häftiga nya serien” som kommer att promota mer tekniskt spel (tuffare regler för spelförstörande moment) och det nya häftiga slutspelet (10 lag numera) – Men nej nej, ingen reklam för förnyelserna. De redan ”frälsta” uppmärksammar ändringarna men resten av den eventuella publiken blir bara konfunderade …

Många av toppklubbarna i de två högsta ligorna har ekonomiska problem och Svensk ishockey kommer att få ställa om ganska mycket de närmaste åren. Med sviktande publiksiffror, ett spelschema som bara är ett virrvarr så hjälper inte några nyheter om man inte promotar dessa hårt – snarare tvärtom … det blir bara förvillande och förvillade människor tar bara ett beslut – Nej tack, jag avstår!