Hockey – Lite spänning runt sträcken 2

Måste ju följa upp inlägget Hockey – Lite spänning runt sträcken med en version 2, det har blivit lite mer intressant än jag trodde när det var cirka 10 matcher kvar i Elitserien och Hockeyallsvenskan.

Topp-8 i Elitserien som jag trodde var helt klart för en handfull omgångar sedan har nu plötsligt blivit spännande och intressant eftersom AIK har börjat vinna ganska stadigt samtidigt som förra årets mästare lyckats med en ovanligt lång och djup svacka, riktigt bedrövligt faktiskt och nu är AIK bara 6 poäng efter med 6 omgångar kvar. Skulle nu Brynäs tappa ytterligare 3 poäng eller mer de närmsta 4 omgångarna blir det ett hyperviktigt möte när de båda kombattanterna möts i näst sista grundspelsomgången. Blir intressant att följa!

Jakten på topp-3 i Hockeyallsvenskan har blivit så spännande som man kunde hoppas, Karlskoga är fortfarande 3a men Djurgården har knaprat in och är nu bara 1 poäng efter, dock har även Västerås spelat mycket bra och har 4e platsen med samma poäng som Djurgården men med bättre målskillnad.

Nästa omgång möts just Västerås och Karlskoga samtidigt som Djurgården tar emot serieledarna Leksand, kommer att bli mycket dramatik de sista fem omgångarna!Nästa

Lägg dessutom till att kanske även Örebro skulle kunna blanda sig i topp-3 striden, det fattas hela sju poäng till den gyllene tredjeplatsen samtidigt som tre lag ligger före och de har ett tufft schema kvar … de möter bland annat alla de tre lagen just framför … men det gör ju också att de verkligen har en chans att röra om i grytan!

På nästa streck ligger just nu Oskarshamn på rätt sida, dvs de har 7e platsen, 3 poäng före Mora och 6 före Malmö, nu har de två sistnämnda inte imponerat på sluten men med så få poäng mellan lagen så är inget helt säkert.

Runt det nedre kvalstrecket har det inte hänt så mycket de sista 5-6 omgångarna, Almtuna har fortfarande 5 poäng upp till Tingsryd så det verkar som dessa två bara plockar några enstaka poäng vardera, Almtuna måste snabbt vinna några matcher så kan det gå hela vägen till sista matchen. Asplöven har dock ryckt lite och har nu en 10 poängs marginal nedåt, Haparandaspelarna kan snart känna sig säkra på spel i hockeyns 2-liga även nästa år.