Jason Crump lägger hjälmen på hyllan

Jason Crump prisutdelningJason Crump är tvungen att lägga ned sin racing karriär helt och hållet, det betyder att en av de största inom speedway VM sedan mästerskapet startade 1936, redan i slutet av året VM serie i speedway meddelade ”Crumpen” att det var slutkört i VM men att han skulle fortsätta tävla i nationella mästerskap och lag VM.

Men den komplicerade nyckelbensskadan som stört en längre tid, ända sedan juli i år, nu i december togs den stålplatta som hållit ihop hans nyckelben bort och då visade det sig att ett av de tre brott som fanns på nyckelbenet fortfarande inte börjat läka och nu lägger den 3-faldige världsmästaren hjälmen på hyllan får gott. Förutom de 3 individuella titlarna så har Australiensaren hunnit med att vinna 3 lag VM guld och 1 U-21 guld.

Jason Crump

Men det kanske mest imponerade är att han hela 10 år i rad, från 2001 till 2010, tog medalj i VM serien och blev den förste föraren som passerade 2,000 inkörda poäng sedan speedway VM började köras som en serie över hela säsongen istället för som tidigare när det avgjordes med endast en tävling.

Den i många år svenskbaserade Australiensaren körde som alla andra toppförare i flera nationella serier och har bland annat 4 Svenska guldmedaljer, 1 med Vargarna och 3 med Elit Vetlanda.

Tjaa, då blir det inga spel på Crump sommaren som kommer …