Kända tatueringar i MMA

Som elitidrottare spenderar MMA-fighters mycket tid barbröstade på gymmet, under sparring och sedan i buren eller ringen inför tusentals i publiken och ibland för sammanlagt miljoner tittare. Eftersom stora delar av deras kropp syns när de tävlar har flera fighters blivit kända för sina tatueringar.

Bas Rutten

Den levande legenden Bas Rutten har prytt sin kropp med två japanska tecken, en i varje handflata. Detta är ett mycket ovanligt ställe på kroppen att tatuera som ska vara väldigt smärtsamt. Men för en person som har gjort smärta till sitt yrke, både att utdela och ta emot, fungerar det att skaffa en tatuering på de en av de mest känsliga platserna på kroppen.

Anledningen till att han valde att tatuera sig där var att han tävlade för den japanska organisationen Pancrase. När man tävlade för dem fick man inte slå med knuten näve, enbart med öppen handflata. Så det var många motståndare som fick smaka på de japanska tecknen.

Cain Velasquez

Den amerikansk mexikanske tungviktsmästaren är inte känd för att slösa med orden. Men han har vid flera tillfällen lyckats skapa debatt genom tatueringen han har över bröstet där det står Brown Pride. Den ”bruna stoltheten” han syftar på är hans mexikanska arv. Många har varit upprörda och menat att det inte skulle vara tillåtet för honom att vara lika stolt om han var vit amerikan.

Chris Leben

Det är många fighters som hävdar att de har ett hjärta som en samuraj. Att de går match med en samurajs anda och att de är villiga att slåss till döden. Tack och lov är MMA en relativt säker sport och döden lurar inte i varje match. Trots detta är den amerikanen Chris Leben är en fighter som gång på gång visat att han är villig att satsa allt för att uppnå segern. Han fightas utan hänsyn för liv och hälsa. Detta porträtteras också med en ensam samuraj han tatuerat över ryggtavlan.

Brock Lesnar

Den förmodligen kändaste tatueringen, för några år sedan i alla fall, var det stora svärd som tungviktsmästaren Brock Lesnar valde att tatuera över mage och upp på bröstet. Han menade att det kändes som att han hade ett svärd mot halsen varje dag och han ville visa det genom en tatuering. Hans kritiker förlöjligade honom och menade att tatueringen mer såg ut som en erigerad penis.