Ladda inför Fotbolls-VM

Sommaren har precis anlänt, det blommar och grönskar i en hiskelig fart, bordsfläktarna säljs slut och plötsligt är det mindre än en månad kvar till den stora höjdpunkten i sommar: Fotbolls-VM i Brasilien. Som vanligt så snackas det och funderas kring vilka lag som kommer kämpa sig till final, och i år verkar de flesta vara överens om att Brasilien har det starkaste kortet på hemmaplan.

Historiskt sett så brukar hemmanationen ta sig ovanligt långt i ett mästerskap, och med tanke på hur starkt lag man redan har så är det långt ifrån omöjligt att brassarna tar hem guldbucklan i år. Å andra sidan kan detta också skapa en enorm press på värdnationen, som kan slå tillbaka mot dem. Går det inte bra för spelarna så kan publiken vända sig emot laget och skapa en negativ stress som inte leder till något gott och spelet låser sig. En annan sak som dock talar för en vinst för Brasilien är tränaren Scolari som har stor erfarenhet av VM-spel och vann titeln 2002 med Brasilien – men även 2006, då för Portugal.

Andra näraliggande länder kommer också ha fördelar av att VM spelas i Sydamerika, som exempelvis Argentina med Messi i spetsen. Övriga länder som ligger i topp på spelföretagens listor är förstås just Portugal med Cristiano Ronaldo på frontlinjen, och Tyskland samt 2010 års vinnare Spanien.

Oavsett hur det går så är vi alla säkra på att det kommer bli en oförglömlig fotbollsfest som du kan vara med att gissa hur det går på på spelsajter som Unibet och andra, där du både kan betta på olika matcher, olika lag, antal mål och mycket annat samt följa alla matcher live såklart. Även fast det är lite trist att inte Sverige lyckades kvalificera sig i årets VM så ska vi inte låta det hindra oss från att heja fram något av de andra lagen på hemmapuben eller från teve-soffan. Snart är det dags, vilket lag satsar du på?