Nu börjar VM på riktigt

logo fotbolls vm 2014Gruppspel i all ära men det är nu när slutspelet börjar som VM börjar på riktigt. Ett slutspel som saknar några av de stora fotbollsnationerna som inte lyckades ta sig vidare.

Grupp A

Från Grupp A tar sig Brasilien och Mexico vidare. Dessa två lag vann varsina två matcher och spelade sedan lika mot varandra. Det gjorde att de slutade på 7 poäng vardera men Brasilien toppade gruppen efter bättre målskillnad.

Grupp B

Den största sensationen var när det visade sig att Spanien inte tog sig vidare från gruppen. De började med att förlora stort mot Holland och kanske var det chocken från denna match som satte nerverna ur spel hos de spanska spelarna. Laget som blev världsmästare 2010 vann visserligen mot Australien (knappt) men förlorade matchen mot Chile med 2-0. Det är första gången som regerande världsmästare förlorar 2 av 3 matcher i grundspelet och inte tar sig vidare.

Grupp C

Gruppen utan några riktigt stora fotbollsnationer. Här kämpade Japan, Elfenbenskusten, Colombia och Grekland om de två slutspelsbiljetterna och det slutade med att Colombia (3 vinster) och Grekland (1 vinst, 1 oavgjord) fick dessa. Men det avgjordes verkligen på slutet av sista matchen för Grekland. Länge såg det ut som att de inte skulle få följa Colombia vidare till åttondelsfinalerna.

Grupp D

Ännu en grupp med helt oväntad utgång. De två största nationerna Italien och England fick åka hem medan Uruguay och Costa Rica gick vidare. Costa Rica som vann gruppen var det lag som förväntades bli gruppens slagpåse och både Italien och England var förväntade gruppetta samt grupptvå. England var nog det land som fick skämmas mest för hemmapubliken med bara en enda poäng.

Grupp E

Med Frankrike som gruppetta och Schweiz som grupptvåa blev resultat mer väntat i denna grupp. Ecuador och Honduras åkte ut och som väntat fick inte Honduras ett enda poäng.

Grupp F

Att Argentina skulle vidare med det motstånd som gavs i Grupp F såg nog många som självklart. De gick även vidare med full poäng men självklart var det inte. Messi räddade laget i två av matcherna och de som såg matcherna mot Iran och Nigeria blev knappat imponerad av det argentinska spelet.

Grupp G

Hej Då Ronaldo ! Det var nog många svenskar som med skadeglädje såg Ronaldos Portugal åka ur efter gruppspelet. Sedan Portugal spelade bort Sverige från VM i en kvalmatch på Friends Arena är många som inte unnar laget något avancemang. Vidare från gruppen gick Tyskland och USA som imponerat på många.

Grupp H

Belgien var ett av de lag, inför VM, som lyftes upp mycket i pressen. Ett land som vanligtvis inte brukar gå långt i turneringarna men som i år hade ett ovanligt starkt lag. De visade även sin styrka och tog nio poäng i grundspelet. Tillsammans med Belgien fick Algeriet gå vidare medan Ryssland och Sydkorea lämnade VM på två respektive ett poäng.

Spelschema, resultat och mycket mera följer du enklast på Fifas egna sida