Poker VM avgjort, 57 miljoner till vinnaren

WSOP avgjordes i förra veckan och det blev den endast 24-årige Amerikanen Greg Merson som kammade hem förstapriset 8,5 miljoner amerikanska dollar vilket blir i runda slängar 57 miljoner i svenska kronor räknat.

Det var dag två av finalbordet, det så kallade Main Event, efter dag ett så var det bara tre av de ursprungliga nio finalisterna kvar och det tog närmare 12 timmar innan vinnaren kunde koras. Jacob Balsinger åkte ut på tredje plats och fick för besväret $3,8 miljoner och bara ett 20-tal händer senare avgjordes finalen när både den blivande tvåan Jesse Sylvia och Greg Merson gick all in, den bästa handen stod, K5suited mot QJsuited och medans Jesse fick nöja sig med $5,3 miljoner och ”runner up” platsen så kan numera Greg Merson kalla sig världsmästare i poker.

 Merson med vm titel armband och pengar

Foto: Jason Bean / AP

Om ni kan slita blicken från den stora högen av dollar sedlar på spelbordet så kanske ni noterar armbandet han håller i sin knutna högra näve, guldarmbandet innehåller stora mängder av rubiner och svarta diamanter och är självklart värt stora pengar, hur mycket är osäkert men garanterat 7-siffriga belopp i kronor. Precis efter att fotot togs så gav han bort armbandet, jodå det är inget skämt, hans mamma var i publiken och hon fick armbandet, ett litet gulligt slut på historien.