Ska vi slå vad?

Sorteringstips för familjenSedan de utländska aktörerna slog sig in på den svenska spelmarknaden har utbudet av spelmöjligheter ökat enormt. Nu är det inte längre enbart oddset och stryktipset som man kan välja på utan mängder av spelformer, ligor och sporter. Det går även att spela på nöje, politik och väder.

Men en sak har inte förändrats ännu. Det man spelar om. Det har varit pengar från urminnes tider och är så fortfarande. Varför inte tänka nytt även här? Låta spelarna få utsätta sig för mer eller mindre förnedrande saker om de förlorar.

Så här skulle det kunna se ut:

Källsorteringstipset (inom familjen)

Spela på följande fem matcher och utgången av dem. Den person som har flest rätt vinner och kan med god min sitta och titta på när förlorarna utför straffarbetet. Den som kommer tvåa får välja straffuppgift först. Eftersom nu detta tips är inriktat på källsortering kan de olika uppgifterna vara att gå med källsorteringen, att göra rent lådorna, att sortera allt skräp som finns hemma eller att bygga ett torn av skräpet som når till taket.

Den som kommer trea får välja nästa uppgift och så faller det ner till den sista som får ta vad som blir över. Detta blir ett sätt att få hushållsgörorna gjorda på ett betydligt roligare och även mer rättvisare sätt än tidigare. Självklart går detta tips att komplettera med disktipset, städtipset och renoveringstipset. Visst finns risken att man kommer sist i alla tävlingar och får lägga all sin lediga tid på att källsortera, gå ut med hunden, bygga om farstun och dammsuga. Men den som går med i leken får leken tåla.

Så ta inspiration från http://brakällsortering.se/ och hitta på något roligt att slå vad om. Glöm pengar, det är uttjatat. Våga bryt mönster, våga testa nytt och våga utmana. Att få något att skratta åt är värt så mycket mer än pengar i ett samhälle där vi är så fokuserade på pengar och materiella ting att spelandets glädje har fått stå åt sidan.

Den dag som spelbolagen börjar erbjuda oss spelare chansen att satsa annat än bara pengar är jag den förste att spela. Även om det innebär att jag ska klä ut mig till en källsorteringslåda, ha tomma aluminiumburkar som skor eller samla pappershögar framför tv:n. Men det kommer i alla fall inte att hända – jag förlorar aldrig ett vad.