Skräll i Hockeyallsvenskan igen?

Förra året skrev vi om Leksands väldigt lilla chans att vinna i Hockeyallsvenskans Slutspelsserie (en av 312 olika kval för att ta sig till SHL), att de skulle spöa upp Mora i den sista omgången och samtidigt ta in 7 mål i målskillnaden lagen mellan var långsökt … men det gick faktiskt, och det slutade inte där för Leksand utan de tog sig vidare ända upp till SHL.

Den är gången finns det igen ett ”Mission Impossible” i slutskedet av Hockeyallsvenskan. Denna gång handlar det om fajten för att kala sig undan kval nedåt (mot Div 1 lagen), inblandade är: Björklöven, Västerås och Modo.

Den här gången kommer dock det omöjliga inte att ske … inte en chans, oddsen är för stora, eller? Vi kör dem så får ni själv avgöra. Tabellen ser ut så här med 2 omgångar kvar:

Tabell 2 omgångar kvar

Med två omgångar kvar så är det alltså max 6 poäng som något lag kan ta, kan Modo hamna nedanför strecket och kvala mot Div 1 lagen?

I så fall krävs detta:

  • Modo ska självklart förlora sina 2 sista matcher.
  • Västerås har 4 poäng upp till Modo och de kan de ta in, men …
  • Björklöven har 5 poäng upp och även de kan ta in detta försprång, men …
  • Västerås och Björklöven möts i sista omgången (raffinerat!), det betyder att de måste dela poängen för att detta ska fungera, oavgjort vid full tid och Björklöven vinner i förlängning.

Har då Modo förlorat båda sina sista matcher och dessa två kombattanter vunnit i den nästsista omgången så står alla 3 lagen på samma poäng, men …

Allting ser ju fullt möjligt ut hittills men nu kommer det till målskillnad och då kommer alla ”men” här ovan in i sammanhanget, vi ”checkar” av förutsättningarna.

  • Vi börjar bakifrån, sista matchen slutar med vinst för Björklöven mot Västerås, efter förlängning – Check
  • Modo måste alltså förlora de två sista matcherna med 13 mål, möjlig, så detta fäller inte ” Mission Impossible” – Check
  • Västerås måste vinna sin näst sista match, det räcker och är fullt möjligt. De tar in de 10 målen som skiljer mot Modo eftersom Modo själva släpper in ”allt” – Check
  • Björklöven måste även de vinna sin näst sista match … här blir det lite svårt kanske … de måste vinna med 13 måls övervikt! Tillsammans med vinstmålet i sista matchen så tar de sig upp på samma målskillnad som Modo men går om i tabellen pga fler gjorda mål – Uncheck

Där föll ” Mission Impossible” uppdraget, inte ens Tom Cruise kan rädda detta 😀